Vår e-handel stödjer inte din webbläsare. Vi rekommenderar att byta webbläsare till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Skickas inom 1-2 vardagar

Fri frakt på ordrar över 500 kr

Shoppingbag 0

Hurra! Du får fri frakt på din order Du är 500 SEK från fri leverans.
Det finns inte fler produkter i lager

Varor
Komplettera med
Komplettera med
Delsumma Gratis
Leverans, skatt och rabatter räknas ut i nästa steg.
  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Klarna
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa
Se leveransalternativ

Snygga reflexer för vuxna i svensk design

Snygga reflexer för vuxna | Herbertine.com

Diskret och snygg reflex som syns i mörkret - finns det?

Det kan vara svårt att hitta snygga varselkläder och accessoarer i reflekterande material. De flesta reflekterande kläder för vuxna är sportkläder. En del reflexkläder är avsedda för barn och är oftast i starka färger och utföranden. Det är en myt att det är starka färger som syns i trafikmörkret. Väldigt små glaspartiklar i det reflekterande materialet är hemligheten bakom en stark reflex. Detta innebär att reflexer inte alls behöver vara i neon. En svart reflex har inte lika mycket glaspartiklar i materialet vilket resulterar i att reflexen inte kommer reflektera ljuset lika bra som till exempel en i en grå nyans.

 

En materials förmåga att reflektera ljus mäts i lumen. Lumen ger ett värde för hur stor del av ljuset som träffar materialets ytan som reflekteras. Ju högre värde desto mer kraftfull anses reflektionen vara. 

Synlighet i mörker har fler beroenden. Styrkan på ljuset som träffar reflexens yta avgör delvis hur mycket av ljuset som reflekteras. Ljusets vinkel och position spelar också roll. Reflexer som bärs i hölj med bilens strålkastare har störst effekt för att bli synlig i trafikmörkret.

Snygg reflex - en del av din vardagsoutfit

Det skandinaviska modet står för minimalistisk och tidlös design. Modet består av klassiska modeller som består när trender kommer och går. En basgarderob består av hållbara material och bra passform. Trender varierar i både form och färg och har oftast en kortare livslängd än plagg som ingår i basen. Emilia och Ebba från Säker Stil skriver om hur just du kan bygga en hållbar basgarderob och plocka upp trender som ett komplement.

Vår vision på Herbertine är att våra produkter skall ingå i din basgarderob. Helt enkelt se till att designa hållbara snygga reflexer för din vardag! Våra produktmodeller inspireras av basplaggens diskret design och tidlösa färger. För den mer vågade har vi limiterat utbud av trendiga och fräcka reflexer för vuxna.

Herbertines mission är att reflexer inte ska vara ett val mellan att vara synlig i trafiken eller fashionabel under dagtid. Det är lätt hänt att reflexer göms undan när solen är framme. Skymningen sker för ett kort ögonblick och det blir fort mörkt. Med reflexer kan dina medtrafikanter se dig från upp till 500 meters avstånd. Utan accessoarer eller kläder med reflex ser bilister dig på 25 meters avstånd. Det är hastigheten och avståndet som avgör om fordonets förare har chans att bromsa innan det är för sent.

Vi jobbar ständigt med utveckling och design av nya produkter. Vi jobbar också med förlängning av våra produkters livslängd. Reflexer har en begränsad hållbarhet då regn och rusk på sikt sliter på materialets reflekterande yta. Slitaget går att minimera genom produktutveckling men dessvärre inte elimineras helt. Det är viktigt att inventera och testa dina reflexer regelbundet samt byta ut när reflektionsförmågan avtar.

Hos oss hittar du ett stort utbud av reflexer. Våra produkter  är både snygga och smarta reflexer. Gör det enkelt att bära reflexkläder och reflexaccessoarer i olika färger. 

Trafiksäkerhet för dig och din omgivning

Använd varselkläder eller andra reflekterande material för dina nära och kära samt dina medtrafikanter. På så vis kan vi tillsammans minska risken för trafikolyckor i mörker. För mer information om trafiksäkerhet, ta del och läs mer i Trafikverkets publikation om trafiksäkerhet för fotgängare.

Lämna en kommentar

Vi kommer kontrollera kommentaren innan den publiceras.