Vår e-handel stödjer inte din webbläsare. Vi rekommenderar att byta webbläsare till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Skickas inom 1-2 vardagar

Fri frakt på ordrar över 500 kr

Shoppingbag 0

Hurra! Du får fri frakt på din order Du är 500 SEK från fri leverans.
Det finns inte fler produkter i lager

Varor
Komplettera med
Komplettera med
Delsumma Gratis
Leverans, skatt och rabatter räknas ut i nästa steg.
  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Klarna
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa
Se leveransalternativ

Värmande kläder i reflex för herr och dam

Snygga och funktionella reflexkläder från Herbertine.com

Under vintertid är antalet mörka timmar som flest och det är viktigt att du syns i trafikerade miljöer. Tar du dig till och från jobbet i mörkret? Då har vi några råd till dig som funderar på hur reflexkläder kan öka din synlighet i trafiken.  Det finns en antal olika användningsområden och tillfällen då det är viktigt att synas. Nedan har vi listat råd för att minska risken för trafikolyckor.

Reflex, kläder och trafik

Det kan till exempel vara viktigt för bilister att se vägmedarbetare på långt håll för att justera bilens hastighet vid passering. Bilens strålkastare ger ett väldigt starkt sken som avser att i god tid synliggöra eventuella väghinder för föraren. Reflekterande material kan leda till att bilföraren tidigare upptäcker väghinder eller dig som fotgängare och på så vis i god tid hinna reagera för att förhindra en trafikolycka. Ju fler och större reflexer - desto tydligare och tidigare är du synlig!


Allra bäst syns reflexer som bärs i midjehöjd. Bilens strålkastare är som starkast på ungefär en meters höjd, det är i detta område vi rekommenderar att du bär minst ett plagg eller en accessoar i reflex.

När det är mörkt ute finns det färger som sticker ut lite mer än andra. Plagg i fluorescerande färger såsom gult, orange och rött syns bäst och är enligt EU-direktiv de enda godkända varselplagg för arbetsplatser. Mörka färger syns sämst då de smälter in i den mörka omgivningen.

De synliga och starka färgerna är inte nödvändiga för att synas, det finns även reflextyg och andra material med reflekterande yta. Vi på Herbertine har designat reflexkläder med reflexmaterial så du kan vara snygg under dagtid och synlig i mörker.

  

Reflexaccessoarer

Kläder i all ära, men det är detaljerna som piffar upp en outfit! Grunden till en tidlös och snygg utstyrsel är att ha bekväma och hållbara kläder, skor och väskor. Dessa plagg och tillbehör kan med fördel vara i neutrala färger och möjliga att kombinera i många olika utföranden.

Med våra accessoarer i reflex kan du synas i vintermörkret utan att behöva bära en reflexjacka eller någon utstickande färg som inte passar din stil och personlighet. Ett snyggt och smart sätt att använda reflexer är att knyta fast ett reflexband på en väska, eller varför inte smyga in det reflekterande materialet i skosnören?

Hos oss finns det ett brett sortiment av detaljer i reflekterande material som du kan ersätta eller komplettera reflexkläder mer. För mer information, läs mer här.

Lämna en kommentar

Vi kommer kontrollera kommentaren innan den publiceras.